Markiser och markisdukar, allt inom solskydd i Växjö

 

Support

Välkommen till vår supportsida, här finner du all hjälp du behöver. Till vänster hittar du en förteckning över viktiga dokument. Nedan på denna sidan hittar du frågor och svar på de vanligaste frågorna vi får av våra kunder.

FAQ - Vanliga frågor

Markiser

Hur ställer man in mellanläget (My position)?

Kör ut markisen till önskat läge med fjärrkontrollen, stoppa med My-knappen. Tryck ner My-knappen igen och håll den nedtryckt tills markisen rör sig kort upp och ner. Mellanstoppet är nu programmerat.

Varför går markisen in efter en stund när vi har kört ut den manuellt med fjärrkontrollen?

Kontrollera att markisens automatik är avstängd! Annars körs den in efter ca 12 min till sitt "My position"-läge. (se handboken s.8, finns under Bruksanvisningar).

Varför går bara markisen ut ca 30 cm och sedan in igen?

Har du sk. skaksensor (Eolis 3D) så håller batterierna på att ta slut - Byt batteri!

Markisen går inte att köra ut med fjärrkontrollen, varför?

1. Är batteriet slut? Kontrollera att indikeringen tänds vid knapptryckning.(se handboken s.14 som medföljde vid leverans eller ladda ner som pdf-fil under rubriken Bruksanvisningar).

2. Blåser det? Om det blåser och du har vindautomatik, spärras markisen tills vinden understiger det inställda värdet.

3. Är ström tillslagen? Kontrollera säkringar och att alla strömbrytare är tillslagna.

Markisen styrs av sol- och vindautomatik. Varför går den inte ut när solen skiner?

1. Kontrollera att automatiken är på! Trycka på fjärrkontollens automatikomkopplare - knappen längst ner, håll inne minst 5 sek (Har du en 4-kanalig fjärrkontroll, så ställer du först in kanal 5, så att alla lamporna lyser).
Om lampan lyser vid endast vindflöjen är inte solautomatiken på. För att växla till både vind och solautomatik, håll inne automatikomkopplaren tills lampan tänds för sol och vindflöjel, och du får en kort rörelse från markisen (kör ut och in).

2. Kontrollera att det inte blåser för mycket. Då går inte markisen ut som en säkerhetsåtgärd, för att inte blåsa sönder.

3. Är solintensiteten tillräckligt hög? Markisen körs inte ut förrän det inställda värdet överskrids. Kontakta oss för att ändra inställningen om så behövs.

4. Är ström tillslagen? Kontrollera säkringar och att alla strömbrytare är tillslagna.

Hur rengör man en markisduk?

Använd tvättmedel av handdisktyp och ljummet vatten (ca 40 gr C) och en mjuk borste eller svamp. Skölj rikligt med vatten efteråt.

Obs: använd ej maskintvätt eller maskintvättmedel, ej heller högtryckstvätt. Detta kan förstöra ytbehandlingen på duken.

Hos oss finns ett miljövänligt tvättmedel som är lite effektivare än vanligt diskmedel. Vi har också ett impregneringsmedel som återskapar dukens ursprungliga egenskaper när det gäller vatten-, smuts- och oljeavvisning.

Persienner

Övrigt

Hur spänner man en rullgardinsfjäder?

Dra rullgardinen ända ner. Ta ner den från fästena och rulla upp den för hand. Häng sedan tillbaka den, så bör den fungera.