Markiser och markisdukar, allt inom solskydd i Växjö

 

Om Företaget

Växjö Markisfabrik AB är ett familjeägt tillverkningsföretag, som gör kompletta markiser av flera modeller och syr markisdukar, balkongskydd mm, till privatkunder och till återförsäljare inom solskyddsbranschen. Vi är medlemmar av SSF, Svenska SolskyddsFörbundet. och är ett av ca 15 företag i Sverige som syr/limmar markisdukar mm och det enda i Kronobergs län.

Med kompetens och flexibilitet hos företagets medarbetare kan vi hålla god kundservice och bra leveranstider. Vi använder oss av modern teknik under tillverkningsprocessen.

Hösten 2004 investerade vi i en automatisk kapmaskin för markisväv och vintern 2005/2006 köptes sveriges första lim-/svetsmaskin för markisväv och screenväv. I vår butik/utställning (som ligger i anslutning till fabriken)  visar vi övriga solskyddsprodukter som vi säljer. Dessa är t ex utvändiga solskärmar, persienner av olika slag, rullgardiner, plisséegardiner, lamellgardiner, skärmgardiner och solfilm, insektsnät mm.

Vi arbetar endast med kvalitétsprodukter, så som Hunter Douglas - Nordic Light, Stobag, Somfy, Sandatex, Dickson, Luxaflex m fl.

Besök oss gärna på Annavägen 2 i Växjö och se vår tillverkning och utställning.

Historik

1970 började Börje Rundqvist som tredje delägare i Persiennfabriken i Växjö AB.  1989 inköptes Växjö Markisfabrik som då låg i Braås, ca 3 mil norr om Växjö. Från1993 har Börje drivit företaget själv, tillsammans med sin fru Alice.

För att koncentrera vår verksamhet på markistillverkning sålde vi i början av 1998 den del av företaget som hade hand om konsumentförsäljningen och flyttade till nuvarande lokaler på Annavägen i Växjö (sjöuddens ind.omr).
Tillverkningen av markiser och markisdukar sker nu under företagsnamnet
Växjö Markisfabrik AB.

Men efter många förfrågningar från privatkunder om detaljhandel, bestämde vi  oss 2003 att återuppta direktförsäljningen till privatkunder och företag i vårt närområde, som i huvudsak är en radie på ca 6 mil runt Växjö.

Sedan 2013 drivs företaget av barnen till Börje och Alice Rundqvist. Jörgen Rundqvist är styrelseordförande och Lena Broström VD, som  tillsammans med vår duktiga personal sköter den dagliga verksamheten.

  • 5
  • 6
  • 4
  • 1
  • 3